Spring naar inhoud

Nieuwe Maanmeditatie: Het Vissentijdperk Loslaten

november 25, 2011

Nieuwe maan 25-11-2011

Deze nieuwe maan is de eerste na het openen van de 11-11-11 poort. Er breekt een tijd aan waarin er nog meer zal gelden dat hetgeen je wenst in overeenstemming dient te zijn met je zielendoel. Uiteindelijk gaat het er niet zo zeer om wat jij wilt, maar wat jouw ziel je te vertellen heeft. Het gaat erom meer en meer te leven en zijn zoals jouw ziel zich wil uitdrukken en datgene wat je hier komt uitdrukken op aarde ook werkelijk een plek krijgt en tot uitdrukking komt.

Zo kun je denken aan liefdevol zijn, aan aanwezig zijn, aan geduldig zijn, aan leven in verbinding met het licht in jezelf en de ander, aan het brengen van verduidelijking of helderheid. Uiteindelijk maakt het niet uit wat jouw doel is, werkelijk alles en iedereen mag aanwezig zijn. En een ieder is nodig om de transformatie van de aarde te volbrengen.

We zijn al heel ver, dus grijp nu je kansen om het voor jezelf verder vorm te geven. Het leven hoeft niet meer zo moeizaam en zwaar te zijn, we zijn dit vissentijdperk voorbij aan het gaan en staan werkelijk met één been al in het nieuwe tijdperk.

Dus neem in de komende meditatie de tijd voor jezelf om jezelf los te maken van het vissentijdperk. Neem afscheid, maak je los en vergeef jezelf en alle anderen die je bent tegen gekomen als er nog onopgeloste zaken spelen. Zodat je met beide benen in de nieuwe tijd, het aquariustijdperk kunt gaan staan. Stevig verankerd, en kristallijn helder met een stralend hart vol licht en liefde, dat is waar we in de komende periode naar toe zullen werken. Dus begin vandaag vanuit de energie van de nieuwe maan. Vandaag is het 25 (7)-11 en deze nieuwe maan op het tijdstip 07:11 loopt synchroon met de datum.

Meditatie

Ga zitten met twee voeten op de vloer of als je op de grond zit, voel dan hoe je stuitje verbinding maakt met de aarde. Voel hoe de aarde-energie je lichaam inkomt via de voetchakra’s. En zie welke kleur er vanuit de aarde naar je toekomt. Als je geen kleur ervaart, stel je dan een donkerrode energie voor. En laat dit door je heen stromen door alle chakra’s naar je hart. En maak dan contact met de kosmos, alle lichtwezens, engelen, eenhoorns, de witte walvis en alle wezens en mensen die je wilt betrekken bij deze meditatie. Maak verbinding met de bron, met het licht van vader/ moeder God. En voel hoe je gekoesterd wordt. Laat dan deze stralende energie, het licht van de bron naar je toekomen, via je hogere zelf, de bovenste chakra’s naar je hart. Vermeng dan nu de aarde energie en de kosmische energie in jouw hart. En straal deze energie uit naar je hele lichaam.

Stel je nu voor dat je beschermengel bij je is en je contact met je beschermengel maakt.

Vraag aan je beschermengel om je te helpen om los te komen uit het vissentijdperk. En kijk eens wat je daarvoor nodig hebt? Welke patronen in jouw leven spelen een rol, en mogen nog getransformeerd worden? Durf je werkelijk te kijken en te voelen wat dit is? Als dit moeilijk is, vraag dan je beschermengel om moed of durf. Of misschien heb je iets anders nodig, bijvoorbeeld veiligheid of warmte. En ga dan samen met je beschermengel tot zo ver het voor jou haalbaar is om nu te zien en te ervaren wat jou tegenhoudt.

 Alles heeft zijn tijd, iedere stap die je losser maakt is er één. Er is geen haast, alleen de intentie tot loslaten van wat je niet meer dient, is al voldoende om een verschuiving te laten plaatsvinden.

Kijk of je gebonden bent aan situaties, aan mensen, aan het verleden. Wat houdt je tegen?

En vraag je engel je te helpen om deze situaties los te laten. Allereerst door jezelf te vergeven dat je deze situatie gecreëerd hebt voor jezelf in dit leven. Vergeef jezelf dat je deze les wilde leren en besef dat je in staat bent geweest om de situatie aan te kunnen. Misschien heb je er veel voor moeten doen of laten. En ben je beschadigd geraakt. Voel je vriendelijk en vol mededogen ten opzichten van degene die je toen was. En zie dan voor je hoe je weer heel wordt. Dit alles door de intentie te hebben dat je heel bent. Ook als je het nog niet voor je ziet, is dat geen probleem. Laat je beschermengel je helpen om weer heel te worden voor zover dat op dit moment kan. Stel jezelf weer voor als een stralende ziel.

En als je verder kunt gaan, vergeef dan degenen die erbij betrokken waren. Als dit nog niet mogelijk is, dan is dat prima. Je kunt wel in je gedachten de intentie voor vergeving naar voren brengen en zien wat dit bij jou oproept. Kun je deze gevoelens verdragen?

En misschien merk je dat je deze gevoelens wel kent en dat het een eerste stap is om te beseffen dat je deze mag loslaten. Ga hierin zo ver als voor jou haalbaar is. Zet geen stappen die je niet kunt zetten, maar voel vooral wat er mogelijk is. Zoek de ruimte op waarin jij samen met je beschermengel werkt naar vergeving van de mensen die betrokken waren bij een moeilijke situatie uit jouw leven.

En ervaar eens in jouw lichaam hoe jij je nu voelt. Als je het prettig vindt, deel dit dan met je beschermengel. En misschien heeft je beschermengel nog een advies,  vriendelijke woorden of een gebaar voor jou.

En stap dan samen met je beschermengel verder, zet een stap of meerdere stappen in de nieuwe energie van het aquariustijdperk. Of misschien heb je wel de neiging om er naartoe te springen of te vliegen. Ook dat is prima. Kijk eens welke ruimte je jezelf gegeven hebt door te vergeven of de intentie te hebben om te vergeven. En ook als je een stap achteruit zet om te zien waar je heen zult gaan, dan is ook dat en stap vooruit. En iedere stap die jullie zetten is een stap voor de mensheid.

Bedank ter afsluiting van deze meditatie jezelf, je beschermengel en allen die aanwezig zijn. Om vervolgens na een paar keer diep in en uit te hebben geademd en wat te gaan bewegen, weer terug te komen in de ruimte waar je mediteert.

Jullie zijn ons dierbaar en worden gezegend door de lichtwezens!

Deze bijdrage is geschreven door Sabine, mede-engelentherapie coach met wie ik de engelenworkshops geef, zie www.engelenworkshops.nl

One Comment leave one →
  1. november 14, 2015 10:53 pm

    dankjewel voor deze mooie bijdrage in het nieuwe tijdperk van liefde en licht

Plaats een reactie